Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Helgen som varit

Det har varit en riktigt trevlig helg. Det började med att en trött Raul kom hit i fredagskväll. Han körde hela vägen hit efter jobbet för att tillbringa helgen här. Vi har tagit det ganska lungt. Men hann med att äta en lyxig indisk middag och dricka ett indiskt vin till i lördags. Inte blev det så dyrt heller, jag hade en rabattkupong så vi fick äta för två men bara betala för en. I söndags blev det en del julklappsinköp för Raul och en ny adventsstjärna för mig. Den ligger fortfarande kvar i kartongen för det är ju inte riktigt dags att sätta upp den ännu. I morse vaknade vi av väckarklockan och då var det tid för Raul att åka hem till sig och för mig att åka till jobbet.

Har skrivit lite om oss på första sidan, det kan vara bra att veta lite för att förstå vad jag skriver ibland. 

Är det någon som undrar över hur det går med min pärlstickning så kan jag tala om att det går riktigt bra. Det blev inte så mycket stickat i helgen som ni kanske förstår. Men partiet med pärlor är klart. Väntar med att visa bild tills den är klar. Men imorgon är det stickkväll så det dröjer kanske inte så länge innan den är klar. Nu är det dags för mig att gå till sängs. Väckarklockan ringer om ca. 6 timmar. Så nu säger jag god natt.

/Britt-Marie

 

Måndagen den 26 november 2007 kl. 23:38

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Visst finns det änglar.

En av dem finns på mitt jobb. En riktig pärla till både sjuksyster, medmänniska och arbetskamrat. För att vara lite vänlig tillbaka ska hon få ett par änglar. Håller på med dem nu och de är snart klara. Behöver bara göra en kropp till och sedan återstår det tråkiga momentet med stickning, nämligen montera och det ännu tråkigare, fästa trådar. Ska även komma något bra sätt att få dit pärlorna. Ska även skriva ner några väl valda ord, så hon förstår min tanke med änglarna.

Så här ser en ängel ut innan den är riktigt klar.

 

 

Måndagen den 26 november 2007 kl. 22:48

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fortsatt sticka

En del stickat blev det även idag. Inte så mycket som jag planerat innan men är nöjd  med det som blivit. Särskilt när anledningen var att jagfick oväntat besök av min ena dotter. Hon ville använda symaskinen för att sy panelgardiner. Hennes tanke var att bli klar med dem ikväll men så blev det inte. Att sy två par panelgardiner tog längre tid än hon räknat med. Men duktig är hon som vill sy dem själv.

Kan passa på att visa Lovikkavantarna jag stickade åt henna förra veckan.

De är stickade av svarta Fårets Lovikkagarn med stickor 3,5. Garnet är så härligt mjukt, inte alls så hårt tvinnat som det annars brukar vara. Det påminner en hel del om förgarn, fast mycket mjukare och hållbarare. Med stickor 3,5 blir vantarna riktigt tjocka och täta.

Så här långt har jag kommit på min stickning nu. Det går kanske att se vad det ska föreställa nu? Även om bildkvalitén inte är den bästa. Det är svårt att fota svart som dessutom har glänsande guldpärlor. 

 

/Britt-Marie

 

Torsdagen den 22 november 2007 kl. 23:48

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Stickning och skatbon.

Det blev en del stickat igårkväll. Men även en hel del upptrassling av garn. Efter att ha stickat några varv så kom det ut något som såg ut som ett stort skatbo ur nystanet. Visste inte att det var tid för skatorna att bo nu till vintern. Anna-Maria hade nämligen likadant i sitt nystan. Fast det är klart, de vill väl ha ett varm och skönt bo till vintern.

 Så här ser stickningen ut i dag. Upptäckte att jag gjort ett fel. Det syns inte så mycket så jag skulle kunna låta vara. Men det går bara inte nu när jag vet att felet finns. Så kvällens stickning består av att repa upp och börja om från början med mönstret. Det positiva ör att garnet räcker längre om man stickar med det flera gånger.

/Britt-Marie

 

 

Onsdagen den 21 november 2007 kl. 19:53

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Stickkväll

Nu är jag redo för stickkväll hemma hos trevliga Anna-Maria. Har trätt upp guldpärlor på svart  sockgarn och stickat ett par varv. Pärlorna är en aning för små men förhoppningsvis blir det bra ändå. Annars är det bara att repa upp och börja om från början.

Vad det ska bli kommer ni att få se. Men här är iallafall början.

/Britt-Marie

 

 

Tisdagen den 20 november 2007 kl. 19:03

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite nytt

Så där ja. Nu har det iallafall hänt någonting på sidan. Några knappar att trycka på och en ny bakgrund. Men även en ny undersida som heter BLANDAT. Där kommer det säkert att hamna en hel del med tiden. Men än så länge får ni nöja er med att titta på min egen bärplockare.

/Britt-Marie

 

Tisdagen den 20 november 2007 kl. 15:08

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Stiltje.

Här har det inte hänt så mycket än så länge. Men det blir förhoppningsvis bättre snart. Raul har haft mycket jobb långt hemifrån och inte haft tid för det här när han varit ledig. Får nog lov att skriva lite själv ändå. Ska titta vad jag för bilder i datorn. Några finns det, så en ny undersida ska det bli så snart som möjligt. Tycker själv att det är tråkigt att gå in på en sida flera gånger när det inte finns något nytt där. Lite svårt är det att veta vad jag ska skriva om. Har någon förslag på vad som vore roligt att se på en sida om Baktsjaur så tala gärna om det. Då ska jag göra mitt bästa för att få till något om det.

Mvh. Britt-Marie

 

Måndagen den 19 november 2007 kl. 12:01

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.