Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Show-off Stranded socks är klara

Jag hann få två par sockor klara under det att Socktoberfesten har pågått.

Show-off stranded socks är precis klara och sköna att ha på sig. Läste i Phocas blogg att de är stora över vristen och det stämmer på mina sockor också. Om det beror på sättet att göra hälen på eller om det är för att jag har stickat lösare än normalt p.g.a omslaget som ska lyftas över två maskor vet jag inte. Men de kommer att vara helt perfekta att gå runt i här hemma när fötterna behöver lite värme.

Fotona är inte så bra men det är svårt att få färgerna rätt med hjälp av bara en golvlampa. Får väl ta nya bilder på måndag när jag är ledig så att jag kan byta ut de här. Men ni ser att de är klara iallafall.

 

 

 

Fredagen den 31 oktober 2008 kl. 22:09

SOCKTOBERFEST | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Inte riktigt klar.

Än är det några timmar kvar innan festen är slut. Jag är inte färdig med den andra Show-off Stranded sockan men om jag stickar på under kvällen så kanske jag hinner bli färdig i tid. Kan inte sitta uppe hela natten för imorgonbitti kl. 7 börjar jag jobba. Nej nu är det bäst att dricka upp min kopp med gott te. Efter det blir ett bad men sen är det sockstickningen som gäller. Håll nu tummarna för att jag hinner bli klar.  

 

Fredagen den 31 oktober 2008 kl. 18:32

SOCKTOBERFEST | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Festival, del 5

Nu är Festival-sjalen klar. Tack så hemskt mycket Eva för den här fina beskrivningen. Sjalen blev bättre än jag trodde att den skulle bli med det här melerade garnet. Färgskiftningarna passar bra in i mönstret. Men nästa får nog bli enfärgad eller svagt skiftande i samma färger.

Blockningen blev inte så bra när den gjordes sent en natt så den får jag göra om. Men det får nog bli när jag köpt en förpackning till av pusselmattan från Biltema. Det räckte inte riktigt till med bara ett. 

Så här ser iallafall min sjal ut nu.

 

 

 

Fredagen den 31 oktober 2008 kl. 17:57

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Show-off stranded socks

Socktoberfestens andra par blir i Zitrons garn Trekking hand art. Har 3 härvor som jag bara väntat på att få göra något av. Eftersom garnet är så melerat så har det varit svårt att hitta något lämpligt. Från början var det tänkt att det skulle bli en sjal men det blev inte alls bra. Det såg bara rörigt ut och hålmönstret försvann. 

Men som tur är tittade jag runt hos andra Socktoberfest-deltagare. Hamnade då hos Phoca som stickat ett par Show-off Stranded Socks i samma garn men annan färg, så nu gör jag ett par jag också.

 

Hade tänkt mig ett par som är lite rymligare än Mojo-sockorna. Det blir de här, kanske lite väl stora. Men passar de inte till mig så finns det säkert någon annan som kan ha dem.

Är det någon som har förslag på vad jag kan göra av de andra två härvorna?

 

 

 

 

 

Måndagen den 20 oktober 2008 kl. 14:25

SOCKTOBERFEST | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Festival, del 4

Den näst sista delen är färdig. Satte dit en till stickmarkör den här gången för att hålla reda på mitten och det underlättade en hel del. Skulle behöva skaffa några till inför framtida stickningar. När jag försöker spänna ut den med hjälp av knappnålar på pusselmattan jag fick av sonen i födelsedagspresent så börjar jag känna ett behov av blockningswire. Har jag tur finns det att få tag på under Syfestivalen i Kista, för här i Uppsala finns det inga.

 

Nu är det bara en del kvar att sticka. Min gissning är att den innehåller två rader med fler blommor. Ska bli kul att se hur slutet blir. Men det får jag vänta på tills på onsdag då sista delen släpps.

 

 

Måndagen den 20 oktober 2008 kl. 13:09

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Min garn & tebytar-vän

Nu har jag fått veta vem jag ska skicka garn och te till. Det är alltså dags att ta reda på lite mer om min hemliga vän så att paketet blir så bra som möjligt. Nästa fundering är om jag ska skicka ett paket så fort som möjligt och köpa det som behövs här i Uppsala. Men det blir nog så att Du som ska få något av Mig får vänta ett tag till. Ska till Syfestivalen i Kista och det finns säkert mycket mer roligt att välja på där.  

 

Måndagen den 20 oktober 2008 kl. 11:17

GARN & TE 2 | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Socktoberfestens första par är klara

Mojo-sockorna är färdiga.

Det känns riktigt bra att ha dem på sig, få se om det blir några mjuka och lena fötter av jojoban och aloe veran som garnet innehåller.

 

Så här såg det ut imorse innan hälarna var stickade.

 

Helt klara och provade för första gången.

 

 

Hinner sticka ett par till innan oktober är slut. Ska bara bestämma mig för vilka, det finns så många fina att välja bland.

 

Torsdagen den 16 oktober 2008 kl. 18:00

SOCKTOBERFEST | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Ny ledtråd

Idag kom den näst sista ledtråden i mysteriestickningen. Det blir ännu fler blommor. Det går riktigt fort att sticka nu när det bara är rätstickning mellan blommorna. Det går nästan av sig själv.

Tänkte bara göra ett par varv ikväll, men helt plötsligt upptäcker jag att halva delen redan är klar.

Men nu blir det inget mer idag och i morgon tänker jag göra hälarna på Mojo-sockorna. 

Oturligt nog får jag ett färgbyte i första radens blommor. Men det får vara så. Hade bara en härva av garnet så jag vågar inte ta av och skarva garnet för att få ett mer passande färgbyte. Måste vara rädd om det som finns kvar på nystanet så att det räcker till den sista delen också. Jag tror att det kommer att gå bra om den ledtråden inte är mycket större än de som vi redan fått. 

 

Onsdagen den 15 oktober 2008 kl. 21:17

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Festival, del 3

Ännu en del är klar på festival-sjalen. Den är så rolig att sticka. Lagom långa ledtrådar, man behöver inte känna sig stressad för att hinna klart på en vecka. Som jag skrev tidigare så är det många blommor på den här delen. Det blev bara mer och mer rätstickning så nu ser de första delarna ut som en stjärna. Nu är det dags att vänta på en ny del igen och fundera på hur den kommer att vara. Blir det ännu mer blommor eller kan det vara något annat den här gången? Men en sak känner jag mig helt säker på och det är att det kommer att bli fint hur det än ser ut.

Efter den 3:e ledtråden ser min Festival-sjal ut så här:

 

Det får väl bli en liten närstudie den här gången också.

 

 

Söndagen den 12 oktober 2008 kl. 20:58

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hur gick det med helgens planer?

Nu är helgen snart slut och det är dags att summera den planerade helgstickningen.

Blev det något gjort?

Jo då, det har gått ganska bra. Mojo-sockorna har jag inte rört än men hinner antagligen med ett par varv i kväll på dem.

Festival-sjalens del 3 är klar och det är väskan också.

Väskan är jag väldigt nöjd med. Nu ska jag bara leta reda på ett passande tyg att fodra den med. Det måste nog vara ett ganska kraftigt tyg för att få den stadigare. Får väl gå in på tygaffären imorgon efter jobbet och se vad de har. Måste även ha tag på en knapp så att den går att stänga. 
 

Så här ser den ut ofodrade väskan ut:

  

 

Söndagen den 12 oktober 2008 kl. 20:33

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Planerad helgstickning

Nu är det dags för en ledig helg. Det ska bli så skönt. Hoppas bara att den kommer att bli bättre än förra lediga gången. Den helgen började så bra  med att jag träffade äldsta dottern på fredagseftermiddagen. Men kvällen slutade på akuten med en hjärnskakning, och det var inte lika trevligt. Som tur var så var det ganska lindrigt och jag kunde gå till jobbet igen på måndagen. Det enda som varit jobbigt är att det inte gått så bra att titta på Tv och läsa. Men kortare stunder med stickning där jag inte behövt titta på en beskrivning så ofta har gått bättre som tur är. Den här helgen ska jag försöka mig på att öka sticktiden lite. Hoppas att det kommer att gå bra.

Så här ser helgens projekt ut idag:

 

Det är Festival-sjalen som nu ska få många blå blommor, Mojo-sockorna och en väska.

Efter helgen så kan jag visa en bild på hur stickhögen ser ut igen. Förhoppningsvis är det något som blivit klart.

 

Fredagen den 10 oktober 2008 kl. 19:41

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blommig onsdag

Onsdagen var en riktigt bra blomdag. Det började med att jag fick fina skott på Physalis av en jättetrevlig och rolig arbetskamrat.

Skyndade mig hem efter jobbet för jag var så nyfiken på den tredje delen i Festivalsjal mysteriet. Då blev det ännu mera blommor för beskrivningen innehåller nämligen inte mindre än 24 stycken. Det kommer att bli så fint.

Av så många blommor en kylig och regnig oktoberonsdag kan man bara bli glad. Precis vad som behövdes för att förgylla en grå höstdag 

 

Fredagen den 10 oktober 2008 kl. 19:22

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Garn och tebyte 2

Sticka mera har startat ett nytt garn & te-byte. Var med första gången så självklart har jag anmält mig den här gången också. Eftersom jag bestämt mig för att inte köpa något nytt garn förrän på Syfestivalen så är det här ett perfekt tillfälle att ändå få köpa garn. För att köpa till någon annan ökar ju inte min garnhög . Det ska bli så roligt att få reda på vem jag ska skicka mitt paket till och sedan försöka komma på vad det ska innehålla. Spännande blir det även att själv få vänta på ett paket.

 

Lördagen den 4 oktober 2008 kl. 22:21

GARN & TE 2 | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Mojo

Nu har jag börjat på på sockan som ska vara med i socktoberfesten. Det blir en Mojo i Step garn från Austermann. Det är första gången jag stickar med ett garn som innehåller aloe vera och jojobaolja. Men det kommer säkert att bli skönt för fötterna. Nu kan de ju bli både varma och mjuka på samma gång. Garnet köpte jag på Syfestivalen i våras och det är hög tid att sticka med det nu så att jag kan köpa lite nya garner på nästa Syfestival.

Det ser lite roligt ut när det är på stickorna men jag har provat dem och då ser det mycket bättre ut.

 

Som ni ser så stickas de från tån och upp. Ett par varv till bara sedan är det dags att markera för hälen.

 

Lördagen den 4 oktober 2008 kl. 17:44

SOCKTOBERFEST | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Festival, del 2

Så där ja. Nu är det dags att visa hur min Festivalsjal ser ut. Den andra ledtråden i mysteriestickningen är klar.

 

En närmare titt på romberna med blomma.

 

Det här är en så rolig stickning så nu väntar jag med spänning på del 3. Undrar hur den kommer att se ut?

 

 

Lördagen den 4 oktober 2008 kl. 17:32

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Socktoberfest

Tittade runt bland bloggarna jag brukar besöka. Hos Görel fanns det ett inlägg om att hon gått med i något som kallas Socktoberfest. Det lät spännande så jag följde länken och hamnade hos petraO. Jag anmälde mig också där för det verkar vara ett perfekt sätt att äntligen få sticka ett par sockor till mig själv. Dessutom behövs något litet och lätt att stoppa ner i väskan som det går att sticka på i väntan på nästa ledtråd i mysteriestickningen Festival.

 

Fredagen den 3 oktober 2008 kl. 17:55

SOCKTOBERFEST | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Festival, del 1

Nu ska ni få se hur min Festival-stickning ser ut.

Använder ett garn som jag redan hade hemma. Det är ett 1-trådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland.

 

Del 1 av mysteriestickningen Festival är klar och ser ut så här:

 

Festival-sjal del 1 i närbild.

 

Den är jätterolig att sticka och inte alls svår.

 

 

Fredagen den 3 oktober 2008 kl. 10:50

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

FESTIVAL

Hej!

Ni har väl inte missat att det finns en mysteriestickning på svenska.

Det är ett samarbete mellan Stäkets hantverk & Design och Syfestivalen.

Det ska bli en "trekantig sjal med form" och bygger på rätstickning enligt designern Eva Andersson.

Namnet på sjalen är FESTIVAL och beskrivningen är uppdelad i 5 delar. En ny del kommer varje onsdag. Del 1 och 2 finns redan så det är bara att sätta igång att sticka om ni inte redan gjort det. 

 

  

 

 

 

 

Torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 21:21

FESTIVAL, | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.