Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Syfestivalen i Kista

Hade det riktigt trevlig i lördags. Raul skulle till Barkarby tillsammans med Jimmy och Amanda. Det passade bra för då fick jag skjuts till Kista centrum där jag mötte upp Anna som kom med tunnelbanan. Vi två tog sedan en kort promenad till Syfestivalen. Många var det som ville in samtidigt som oss men det gick rätt fort att komma in. Vi gick runt en stund och tittade efter vad som fanns. Sedan var det dags för lite shopping. Efter ett tag åt vi lunch och vilade benen. Det behövdes verkligen efter att ha gått runt i flera varv. Sedan gjordes de sista inköpen. När vi kände oss nöjda och började ta på oss ytterkläderna upptäckt vi att det redan hade gått nästan 6 timmar sedan vi träffades. En hel del blev det att ta med sig hem på tåget. Fast först bjöd Anna på kaffe och kaka.

Det här är vad jag köpte:

 

3 olika förpackningar med garn och beskrivning.

Ett broderi. Tyvärr blev det fel, men får skylla mig själv som inte läste bättre på förpackningen. Hade tänkt mig julstrumpan men det var tavlan. Men den är fin den också och kommer säkert till användning någongång.

Fyra nystan strumpgarn från Austermann. Det ser så roligt ut med de olika effektgarnerna.

En påse med 3 nystan Opal-garn för bara 150kr.

Två härvor Evilla i olika tjocklekar. En i blått, turkos och lila. Den andra härvan är röd/brun/lila.

Lite blandade pärlor som kommer att passa bra till pärlstickning.

En hel del fina beskrivningar. Den jag är mest glad över är "Virkade påsar". Såg den för ett par år sedan på Noliamässan i Piteå men köpte den inte dumt nog. Det har jag ångrat eftersom jag inte sett den sedan dess. Den innehåller beskrivningar på flera virkade påsar från Österbotten. Det är gamla mönster på pungar/fästmansgåvor som finns på museum i Österbotten och är från 1800-talet och framåt. Min pappa är från Österbotten och jag tillbringade nog alltid en viss del av sommrarna där tills jag var ca. 15 år. Det är därför det känns så roligt att ha det här häftet.

Mjölkgarnet måste jag bara prova att sticka med. Det känns väldigt mjukt och lätt.

Några nystan billigt acrylgarn till Amigurumi-virkning.

Det allra bästa sparar jag till sist. Nu har jag äntligen ett helt set med de omtalade Harmony Wood rundstickorna. Fick pengar av Raul så att jag kunde  köpa mig en julklapp i förskott. Valde då att använda en del av dem till att köpa lyx-setet. De är så sköna att ta på. Väntar nu bara på att få sticka något med dem. Men först är det ett par vita och ett par röda Lovikkavantar som måste bli klara. Som tur är har jag en veckas semester nu.  

 

Måndagen den 10 november 2008 kl. 23:43

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Vantar mot smycke

Nu håller jag på att sticka ett par vita Lovikkavantar till ett byte. Freja som också finns här på Zoomin ville nämligen ha ett par och undra  de om jag hade några till salu. Tittade in på hennes sida och såg att hon gör så fina smycken. Så nu ska vi byta stickat mot pärlat. Freja är redan klar men det är inte jag. Titta gärna in hos henne. Hon finns HÄR   

 

Måndagen den 10 november 2008 kl. 22:38

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Garn & Tebytes paketets innehåll

Nu ska ni få se vad paketet från Kerstin innehöll.

En härva danskt garn, Tvinni Tweed från Marianne Isager i en härligt röd färg som är djupare än på bilden. Har aldrig haft något garn från Isager förut så det blir extra roligt att få prova på det.

Härvan på 100 gram innehåller inte mindre än 510 meter och är gjord av merino lammull. Nu gäller det bara att komma på den bästa beskrivningen så att jag kan börja sticka något fint och varmt av det underbara garnet.

 

Fick även en vacker teburk med motiv från Göteborg

När jag öppnade locket så var den full av te. Ska göra mig en kopp idag så jag får känna vad det smakar, men kan tala om att det doftar ljuvligt.

Men än var det inte slut. Även en hjärtformad tesil och en burk aprikosmarmelad fanns i paketet. Aprikos är så gott och får mig att tänka på sommaren. Det passar extra bra nu under den mörkare och kallare årstiden.

 

Tror ni att det nu var tomt i paketet så tror ni fel. Titta bara vad som mer fanns. 

En organzapåse som jag blev nyfiken på att få se vad den innehöll. Kunde det vara något som jag verkligen har önskat mig.

Ja, det var det.

Helt underbart vackra och fiffiga stickmarkörer i en modell jag aldrig sett förut. Ser ni hur bra de är med en ögla i olika storlek i varje ände. De passar  till både tunna och tjockare stickor. Sådana med ett öppningsbart lås (de har säkert ett bra namn de också) har jag inga av alls tidigare. Men så smart de är. Nu blir det lätt att markera ut varv eller en speciell maska som man vill hålla ordning på tills stickningen är klar. 

Tack än en gång till Dig Kerstin för ett helt underbart paket som verkligen är mycket inspirerande. 

Även tack till Dig Ulrika på stickamera som ordnat med Garn & Te-byte 2.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 7 november 2008 kl. 13:55

GARN & TE 2 | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Jag har fått paket

En glad överraskning väntade i brevlådan i går när jag kom efter att ha jobbat kväll.

Tack snälla Kerstin för allt fint som kom i Garn och te bytespaketet.

Vet ej vem du är eller om du har en hemsida eller blogg som jag kan titta på. Har du det så ge dig gärna tillkänna.

Skyndade mig in med det stora paketet tog av ytterkläderna och satte mig i soffan. Öppnade försiktigt och stack ner handen i paketet utan att ha tittat efter vad som fanns i, och det var inte lite det. Fick en efter en upp så fina saker.

Ni får vara nyfikna på vad det var ett tag till. Väntar med att berätta och visa så att jag hinner fota det först. Är ledig idag så alltför lång väntan blir det inte.

Tack än en gång Kerstin för det otroligt fina pakete som jag blev så otroligt glad över.

  

 

 

Fredagen den 7 november 2008 kl. 10:31

GARN & TE 2 | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Birran och dragspelsvantar

Träffade underbara dottern Anna efter jobbet idag. Då passade jag på att fota henne med mössan Birran på sig. Den är stickad i Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Både garn och beskrivning är köpta på Yll & Tyll här i Uppsala. 

 

 

Hade glömt snodden hemma när hon fick mössan och dragspelsvantarna. Men idag fick hon den. Anna trädde snodden så att färgen "Mörk karamell" i dalarna syns och det blev riktigt bra. Men det går även att vara mer diskret och trä så att de brungråa åsarna syns mest. med hjälp av den virkade snodden kan man reglera höjden på mössan efter eget tycke och smak. Kul att kunna variera en mössa på lätt sätt.

Fotade även dragspelsvantarna men bilderna blev så mörka eller suddiga så det ät ingen idé att visa dem. Men har några bilder sedan jag höll på att sticka dem så det får bli dom istället. Färgen på stämmer ganska bra med verkligheten.

 

Och här är hela setet i fotoblixtens sken.

 

 

Lördagen den 1 november 2008 kl. 21:43

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.