Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Syfestivalen i Kista

Hade det riktigt trevlig i lördags. Raul skulle till Barkarby tillsammans med Jimmy och Amanda. Det passade bra för då fick jag skjuts till Kista centrum där jag mötte upp Anna som kom med tunnelbanan. Vi två tog sedan en kort promenad till Syfestivalen. Många var det som ville in samtidigt som oss men det gick rätt fort att komma in. Vi gick runt en stund och tittade efter vad som fanns. Sedan var det dags för lite shopping. Efter ett tag åt vi lunch och vilade benen. Det behövdes verkligen efter att ha gått runt i flera varv. Sedan gjordes de sista inköpen. När vi kände oss nöjda och började ta på oss ytterkläderna upptäckt vi att det redan hade gått nästan 6 timmar sedan vi träffades. En hel del blev det att ta med sig hem på tåget. Fast först bjöd Anna på kaffe och kaka.

Det här är vad jag köpte:

 

3 olika förpackningar med garn och beskrivning.

Ett broderi. Tyvärr blev det fel, men får skylla mig själv som inte läste bättre på förpackningen. Hade tänkt mig julstrumpan men det var tavlan. Men den är fin den också och kommer säkert till användning någongång.

Fyra nystan strumpgarn från Austermann. Det ser så roligt ut med de olika effektgarnerna.

En påse med 3 nystan Opal-garn för bara 150kr.

Två härvor Evilla i olika tjocklekar. En i blått, turkos och lila. Den andra härvan är röd/brun/lila.

Lite blandade pärlor som kommer att passa bra till pärlstickning.

En hel del fina beskrivningar. Den jag är mest glad över är "Virkade påsar". Såg den för ett par år sedan på Noliamässan i Piteå men köpte den inte dumt nog. Det har jag ångrat eftersom jag inte sett den sedan dess. Den innehåller beskrivningar på flera virkade påsar från Österbotten. Det är gamla mönster på pungar/fästmansgåvor som finns på museum i Österbotten och är från 1800-talet och framåt. Min pappa är från Österbotten och jag tillbringade nog alltid en viss del av sommrarna där tills jag var ca. 15 år. Det är därför det känns så roligt att ha det här häftet.

Mjölkgarnet måste jag bara prova att sticka med. Det känns väldigt mjukt och lätt.

Några nystan billigt acrylgarn till Amigurumi-virkning.

Det allra bästa sparar jag till sist. Nu har jag äntligen ett helt set med de omtalade Harmony Wood rundstickorna. Fick pengar av Raul så att jag kunde  köpa mig en julklapp i förskott. Valde då att använda en del av dem till att köpa lyx-setet. De är så sköna att ta på. Väntar nu bara på att få sticka något med dem. Men först är det ett par vita och ett par röda Lovikkavantar som måste bli klara. Som tur är har jag en veckas semester nu.  

 

Måndagen den 10 november 2008 kl. 23:43

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Vantar mot smycke

Nu håller jag på att sticka ett par vita Lovikkavantar till ett byte. Freja som också finns här på Zoomin ville nämligen ha ett par och undra  de om jag hade några till salu. Tittade in på hennes sida och såg att hon gör så fina smycken. Så nu ska vi byta stickat mot pärlat. Freja är redan klar men det är inte jag. Titta gärna in hos henne. Hon finns HÄR   

 

Måndagen den 10 november 2008 kl. 22:38

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.