Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Ytterligare en utmaning

Den här gången kommer det en utmaning från Stickmor 

En matglad utmaning.....

Man ser om de 5 rätter man själv INTE tycker om är ätbara för 5 andra medmänniskor.....

Stickmor klarar sig utan:
Fiskbullar
det äter jag ibland 

Isterbandvar ett tag sedan jag åt, men gott är det 
Surkål, det hoppar jag gärna över men det går att äta
Stuvade makaroner, det är så gott, gärna smaksatt med muskotnöt 
Kroppkakor  äter det med smör och lingonsylt fast kryddpepparen i fyllningen hoppar jag över om det går

Britt-Marie klarar sig utan:

Ärtsoppa

Kalvbräss

Njure

Kycklinglever

Sillbullar

Skickar utmaningen vidare till:

Antonsson

Nu trasslar det bara till sig när jag skriver in länkar så de övriga 4 kommer senare.

 

Tisdagen den 24 februari 2009 kl. 21:17

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En del klar

Äntligen är den första delen på overallen klar. Det ska firas med en badbomb från Lush. Den är aprikosfärgad och luktar gott av apelsin och lime. Sedan fortsätter festen med en bit mandarin och grapefruktglass.

Tycker fortfarande inte om beskrivningen. Nu blev det iallafall en hel fläta i ytterkanten nästan hela vägen upp och det är ju bra. Men det gick bara att få det men en egen liten ändring i beskrivningen. Nu är det bara den yttersta muschen som saknas överst.  Det känns inte alls som att modellen blivit provstickad efter ändringarna i originalbeskrivningen blivit gjorda, inte före heller och det är synd. Det hade bara behövts ytterligare 2 maskor av den avigvända rätstickningen för att kunna göra en hel rapport av fläta 1, men med några få till hade det säkert blivit ännu bättre. Tittar man på bilden på beskrivningen så ser det ut som att det var tänkt att hela rapporten skulle få plats. Synd är det iallafall, men det kommer säkert att se bra ut när det är färdigt. Men jag kommer aldrig mer att sticka en likadan, det är jag säker på.   

 

 

Måndagen den 23 februari 2009 kl. 19:47

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Vilken skillnad

Som ni kanske redan vet så stickar jag på en turkos overall, där det var så mycket fel i den köpta beskrivningen. Så det vara bara att börja om från början. Repade upp bara den ena av delarna jag stickat för att kunna jämföra.

Nu ska ni få se vilken stor skillnad det blev.

När ökningarna på benet var gjorda var det precis 20 maskor mer i den delen som stickades efter den (förhoppningsvis) rätta beskrivningen. 20 maskor är väldigt mycket på ett litet babyplagg. En annan skillnad jag har upptäckt är hur mycket mjukare den större delen känns. det måste bero på att det inte är så tätt mellan flätor och muscher. Trodde först att jag hade börjat sticka mycket lösare. Men det är kontrollmätt både på längden och bredden flera gånger. Stickfastheten är den samma. Nu börjar det bli dags att repa upp den andra delen. Kommer antagligen att behöva ett nytt nystan i morgon.  

 

Torsdagen den 19 februari 2009 kl. 21:12

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Fotoutmaning

För ett tag sedan fick jag en fotoutmaning av Görel. Titta gärna in hos Granivoren, det är en riktigt inspirerande blogg och fina recept delar hon med sig av. 

Samma utmaning kom även från familjen Antonsson , som hittade hit i jakten på att hitta någon att utmana.

Åter till utmaningen. Den går till så här:

-Ta fram den 6:e bilden i den 6:e mappen i ditt bildarkiv och blogga om den.Skicka sedan utmaningen vidare till 6 nya bloggare -

 Det var riktigt roligt att gå in i bland bilderna öppna den 6:e mappen och se vad det var på den 6:e bilden.

Det visade sig vara en riktig goding.

De här räkbakelserna gjorde jag den 10 juni 2007. De tänkte jag bjuda på när alla mina 3 barn skulle komma för att gratulera mig på födelsedagen. Det är inte alltför ofta vi träffas alla samtidigt. Det borde kunna ske oftare eftersom vi inte bor med så långa avstånd mellan oss. Fast det är klart skulle vi alltid behöva hitta tider som passade alla så skulle de här små träffarna när vi är bara 2- 3 stycken inte bli av, och det vore ju synd.

Gjorde räkbakelserna ganska stora. Använde en ganska grov formfranska (Fiberfranska) och fyllningen är en röra av kallrökt lax, Cremé Fraiche (lätt), lite majonäs (fettfri), rivet citronskal och klippt dill. Runt kanten breddes ett tunt lager majonäs innan de doppades i stenbitsrom. Sedan var det bara att dekorera med rikligt med räkor, lime och dill. De var riktigt goda. Gjorde även en pastasallad med oliver, soltorkade tomater, parmesan, ruccola, färsk basilika och pinjenötter. Sedan blev det limemarinerade jordgubbar och glass. En trevlig dag.

Men nu blev jag väldigt sugen på räkor.

den här gången skickar jag inte vidare till någon speciell, det är så många som redan fått den. Så är det någon som också vill göra det här så varsågod, utmaningen är din.

       

  

 

Torsdagen den 19 februari 2009 kl. 20:34

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Har fått ett ärofyllt uppdrag.

 

Fick ett sms från min vän A-M i torsdags där hon så fint bad om hjälp med att sticka klart en overall till hennes väntade bebis. Olyckligtvis hade hon blivit väldigt sjuk och befann sig sedan en tid tillbaka på sjukhuset. Hon kände nu att det behövdes hjälp med stickningen eftersom hon inte orkade med det. Självklart gick jag och hälsade på och hämtade den påbörjade stickningen. Fick även reda på att beskrivningen var lite konstig och bitvis svår att förstå. Det är en så fin overall med flätor och muscher. Längesedan jag stickade det så det kändes roligt. Upptäckte att A-M skulle få den uppvikbara mudden (den fungerar som vante/socka om den viks ner) på fel sida på den del jag hämtat. Tänkte att det säkert var samma fel på den del hon redan stickat klart och som fanns hemma hos henne.

Tittade efter om det fanns några rättelser i beskrivningen på Järbos hemsida, och det fanns det. Läste allt som var rödmarkerat och förstod hur det kunnat bli fel.

Började därför om på en ny vänstersida, repade upp det stickade ner till grenavmaskningen. Stickade glatt vidare så att delarna blev lika långa och jag kunde ha dem på en enda rundsticka. Kom till knappslån men då visade det sig att maskorna i kanten varken skulle räcka till de yttersta muscherna eller till en hel fläta. Gick återigen in och läste vad som var felskrivet och upptäcker att det var mycket mer än det rödmarkerade. Inte ens maskorna man ska lägga upp stämmer. Det visade sig att totalt var det en skillnad på ca. 20 maskor. Tyckte nog att det såg lite litet ut, men tänkte att man glömmer så fort hur små de egentligen är från allra första början. Mina egna 3 barn är ju över 20 allihopa. Ja, ja det var bara att hämta det A-M redan stickat och mera garn och repa upp alltihopa. Så det är till att börja om helt från början. Har precis börjat på den första mudden. Men nu får jag sätta fart för i lördags föddes en liten Siri, 6 veckor förtidigt. Har sett bilder på henne i dag och hon är så söt och lik sin härliga storebror.

Så om det är någon som tänkt sticka Babyoverall med specialmuddar från Järbo och som köpt beskrivningen läs rättelserna noga på Järbos hemsida. Om man laddar hem gratisbeskrivningen så är felen redan ändrade där. Annars blir den på tok för liten. Både fram och bakstycke samt luvan är fel i maskantal bl.a. Men som det ser ut så verkar ärmarna stämma.

 

Måndagen den 16 februari 2009 kl. 20:46

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Postat

Nu äntligen har jag skickat iväg mitt paket i Garn & Te-bytet. Det blev lite senare än jag räknade med. Hoppas nu att posten sköter sig så att det kommer fram ordentligt, snabbt och i gott skick. Men det gör det säkert. När jag vet att det nått sin mottagare ska jag anmäla mig till ett nytt byte hos stickamera

Den här gången är det för första gången dags att byta Kaffe & Garn

 

 

Måndagen den 16 februari 2009 kl. 20:08

GARN & TE 3 | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Garn & Te paketet har kommit

Nu ska ni få se vad paketet jag skrev om i förra inlägget innehöll.

Innehållet kallar Kerstin för 3 X Skåne.

Så här skriver hon:

Garn - Blått som himmel och hav på Österlen

Te - med smaker från ett somrigt Skåne

Bok - Från en författare från Skåne

Garnet är inte alls så där skarpt i färgen, det är mer åt det grå-blå hållet. Precis som hav och himmel. Det får mig även att tänka på blåklint. Helt underbart är det. Eftersom det är 2 hekto tunt entrådigt ullgarn så räcker det till något riktigt stort.

Boken -hon som tittade in- av Karin Wahlberg började jag läsa i går kväll och den verkar vara riktigt bra. Har inte läst något av henne tidigare.

En kopp Skånesommar har jag druckit idag och det var så gott, milt och lent men med mycket smak. Det är ett svart te med smak av svarta vinbär, rabarber, grädde och blåklint. När det här är slut så ska jag försöka få tag på mer. 

Tack än en gång Kerstin i Skåne. Kallar dig så eftersom det förra paketet också var från en Kerstin, men hon får vara Kerstin i Götet. 

Garnet från Kerstin i Götet ska bli en trekantig sjal med hjärtan. Har inte hunnit så långt på den än, bara 5 hjärtliga rader. Men när den är klar så ska jag göra något av garnet jag fick i det här bytet. 

Tack än en gång Kerstin för det här härliga paketet. Blir den jag ska skicka mitt paket till bara hälften så glad som jag blev så är jag mer än nöjd. Den som väntar på paket från mig behöver inte vänta så länge till.

Jag postar det imorgon.  

 

Onsdagen den 11 februari 2009 kl. 22:58

GARN & TE 3 | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag har fått paket

Kom på igårkväll att jag inte varit och tittat i brevlådan. Det var bara att sätta på skor och kofta och gå nedför trappan. Vilken tur att jag gick dit för där låg ett grönt paket och väntade på att få komma in.

Det var mitt garn och te- bytes paket som kommit. Tack snälla Kerstin i Skåne för allt fint du skickat, det passar mig verkligen alltihopa. Blev så glad när jag fick se vad som fann i paketet. Har just fotat det men såg att batteriet behövdes laddas så ni som också är nyfikna och vill se vad jag fick får ge er till tåls ett tag. Skriver det här så att Kerstin kan se att det kommit fram ordentligt. Men senare i kväll kommer det bilder. Nu ska jag ta mig en kopp te. Ska bli spännande att smaka det nya téet, ska tillaga det efter anvisningen på påsen.     

 

Onsdagen den 11 februari 2009 kl. 15:59

GARN & TE 3 | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Tygkassen är klar.

Sy är det färdigsytt och jag har en ny kasse.

Det blev en enkel men bra modell. En del till kassen och två handtag, inget foder och inga fickor. Perfekt att börja med efter att inte ha sytt någonting på länge. Nästa kasse får nog ha lite mer finesser och blir i en annan storlek. Så här blev den, tycker den blev riktigt bra i all sin enkelhet.

 

 

Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 15:55

SYTT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

En bra dag

Ledig dag och det känns så bra. Var så otroligt trött i går så det blev ett härligt bad, en kopp te och sedan direkt i säng. Vaknade i morse och kände mig för första gången på länge riktigt utsövd. Cirkelkofta blir sakta större. Varven är så långa och längre och längre blit de. Men det känns fortfarande roligt att sticka den. Har kommit fram till den rätstickade kanten. Tänker göra den ganska bred så många varv är det kvar. Idag kommer der inte att bli så mycket stickat. Behöver en ny tygkasse så jag har precis klippt till tyg och ställt fram symaskinen. Ska bli roligt att sy igen, det var längesedan. Har kokat potatis och purjolökssoppa, som är så gott till lunch. Så nu ska jag äta lite.

 

Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 12:02

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Cirkelkoftan blir större

Så här såg den ut lite tidigare idag.

Var osäker på hur mycket jag skulle sticka innan det var dags för ärmhålen. Vill ha den ganska rymlig så den kan användas istället för jacka men inte så stor att den hänger och bildar en knöl i ryggen. Det är lite svårt att riktigt förstå hur den kommer att se ut och bete sig mellan ärmhålen när den är klar. Har aldrig stickat ett klädesplagg av en cirkel förut. När jag kommit så här lång och provat så verkar den för stor. Stickade plagg har ju en tendens att töja sig. Stickar med ett helt annat garn än det rekomenderade så jag måste få ärmarna att inte bli för snäva. Men nu har jag repat upp ca 20 varv och provar på att göra ärmhålen där istället. Känner att det är dags att laga lite mat nu. Det blir kycklingfilé idag.

  

 

Fredagen den 6 februari 2009 kl. 12:27

CIRKELKOFTA | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Cirkelkofta

Kanske ska visa garnet jag köpte även om fotot är taget med blixt.

Det ska bli så roligt att sticka något färgglatt till mig själv. I min garderob är det nog mest mörkare färger som svart, brunt, beige, lila och något rött. 

Koftan jag tänkt mig är en cirkelkofta. Det kan nog bli snyggt i regnbågsgarnet. Utgår från det här mönstret på Pinwheel sweaters  

Eftersom det är så mycket färg i garnet så får den bli slätstickad, iallafall nu i början. Får se vad jag känner för om ett tag. Vet inte heller hur jag ska göra med ärmarna, regnbågsgarnet eller enfärgade. Men det är långt dit. Så här ser början ut på Cikelkoftan.

 

När jag hunnit längre, vädret är bra och jag är ledig så ska jag fota utomhus så att färgerna på fotot stämmer bättre med hur det ser ut i verkligheten.

Kerstin du ser väl att jag använder en av de jättefina stickmakörerna jag fick av dig.

 

 

Onsdagen den 4 februari 2009 kl. 20:33

CIRKELKOFTA | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Distingsmarknad

Nu har det varit marknad på Vaksalatorg. Distingsmarknaden är en av Sveriges äldsta och har hållit på i över 600 år.

 

Disablot och marknad

Distingsmarknaden i Uppsala har fått sitt namn efter disablotet; en offerhögtid till ära av ödesgudinnorna, diserna.
Disablotet hölls varje år vid vårdagjämningen. I kristen tid flyttades tidpunkten till kyndelsmässodagen i februari. I samband med disablotet hölls tingsförhandlingar och en marknad. I äldre tid varade marknaden i två veckor. Distingsmarknaden avskaffades officiellt 1895 men har levt kvar som häst, kreaturs- och skinnmarknad fram till våra dagars marknad den 2-3 februari.
(All text i blått är information som jag har tagit från statensarkiv och mer om marknaden kan ni läsa där om ni vill. )
För mig blev det varken blot eller kreatursinköp. Men vackert garn fick jag med mig hem iallafall. Gick dit en sväng efter jobbet i måndags för att se om de trevliga försäljarna som jag handlade av i höstas fanns på plats. Precis som de trodde då så var de där igen. Det var tur för mig för jag var på jakt efter garn till en kofta åt mig själv. Ändå mer tur var det att jag hittade ett garn som jag tror kommer att bli bra. För att vara riktigt säker på att garnet ska räcka så gick jag dit igår och köpte en härva till. Så nu har jag 8 hg riktigt färgglatt garn. 
  
 

 

 

Onsdagen den 4 februari 2009 kl. 20:04

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.