Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Har fått ett ärofyllt uppdrag.

 

Fick ett sms från min vän A-M i torsdags där hon så fint bad om hjälp med att sticka klart en overall till hennes väntade bebis. Olyckligtvis hade hon blivit väldigt sjuk och befann sig sedan en tid tillbaka på sjukhuset. Hon kände nu att det behövdes hjälp med stickningen eftersom hon inte orkade med det. Självklart gick jag och hälsade på och hämtade den påbörjade stickningen. Fick även reda på att beskrivningen var lite konstig och bitvis svår att förstå. Det är en så fin overall med flätor och muscher. Längesedan jag stickade det så det kändes roligt. Upptäckte att A-M skulle få den uppvikbara mudden (den fungerar som vante/socka om den viks ner) på fel sida på den del jag hämtat. Tänkte att det säkert var samma fel på den del hon redan stickat klart och som fanns hemma hos henne.

Tittade efter om det fanns några rättelser i beskrivningen på Järbos hemsida, och det fanns det. Läste allt som var rödmarkerat och förstod hur det kunnat bli fel.

Började därför om på en ny vänstersida, repade upp det stickade ner till grenavmaskningen. Stickade glatt vidare så att delarna blev lika långa och jag kunde ha dem på en enda rundsticka. Kom till knappslån men då visade det sig att maskorna i kanten varken skulle räcka till de yttersta muscherna eller till en hel fläta. Gick återigen in och läste vad som var felskrivet och upptäcker att det var mycket mer än det rödmarkerade. Inte ens maskorna man ska lägga upp stämmer. Det visade sig att totalt var det en skillnad på ca. 20 maskor. Tyckte nog att det såg lite litet ut, men tänkte att man glömmer så fort hur små de egentligen är från allra första början. Mina egna 3 barn är ju över 20 allihopa. Ja, ja det var bara att hämta det A-M redan stickat och mera garn och repa upp alltihopa. Så det är till att börja om helt från början. Har precis börjat på den första mudden. Men nu får jag sätta fart för i lördags föddes en liten Siri, 6 veckor förtidigt. Har sett bilder på henne i dag och hon är så söt och lik sin härliga storebror.

Så om det är någon som tänkt sticka Babyoverall med specialmuddar från Järbo och som köpt beskrivningen läs rättelserna noga på Järbos hemsida. Om man laddar hem gratisbeskrivningen så är felen redan ändrade där. Annars blir den på tok för liten. Både fram och bakstycke samt luvan är fel i maskantal bl.a. Men som det ser ut så verkar ärmarna stämma.

 

Måndagen den 16 februari 2009 kl. 20:46

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Postat

Nu äntligen har jag skickat iväg mitt paket i Garn & Te-bytet. Det blev lite senare än jag räknade med. Hoppas nu att posten sköter sig så att det kommer fram ordentligt, snabbt och i gott skick. Men det gör det säkert. När jag vet att det nått sin mottagare ska jag anmäla mig till ett nytt byte hos stickamera

Den här gången är det för första gången dags att byta Kaffe & Garn

 

 

Måndagen den 16 februari 2009 kl. 20:08

GARN & TE 3 | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.