Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Vilken skillnad

Som ni kanske redan vet så stickar jag på en turkos overall, där det var så mycket fel i den köpta beskrivningen. Så det vara bara att börja om från början. Repade upp bara den ena av delarna jag stickat för att kunna jämföra.

Nu ska ni få se vilken stor skillnad det blev.

När ökningarna på benet var gjorda var det precis 20 maskor mer i den delen som stickades efter den (förhoppningsvis) rätta beskrivningen. 20 maskor är väldigt mycket på ett litet babyplagg. En annan skillnad jag har upptäckt är hur mycket mjukare den större delen känns. det måste bero på att det inte är så tätt mellan flätor och muscher. Trodde först att jag hade börjat sticka mycket lösare. Men det är kontrollmätt både på längden och bredden flera gånger. Stickfastheten är den samma. Nu börjar det bli dags att repa upp den andra delen. Kommer antagligen att behöva ett nytt nystan i morgon.  

 

Torsdagen den 19 februari 2009 kl. 21:12

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Fotoutmaning

För ett tag sedan fick jag en fotoutmaning av Görel. Titta gärna in hos Granivoren, det är en riktigt inspirerande blogg och fina recept delar hon med sig av. 

Samma utmaning kom även från familjen Antonsson , som hittade hit i jakten på att hitta någon att utmana.

Åter till utmaningen. Den går till så här:

-Ta fram den 6:e bilden i den 6:e mappen i ditt bildarkiv och blogga om den.Skicka sedan utmaningen vidare till 6 nya bloggare -

 Det var riktigt roligt att gå in i bland bilderna öppna den 6:e mappen och se vad det var på den 6:e bilden.

Det visade sig vara en riktig goding.

De här räkbakelserna gjorde jag den 10 juni 2007. De tänkte jag bjuda på när alla mina 3 barn skulle komma för att gratulera mig på födelsedagen. Det är inte alltför ofta vi träffas alla samtidigt. Det borde kunna ske oftare eftersom vi inte bor med så långa avstånd mellan oss. Fast det är klart skulle vi alltid behöva hitta tider som passade alla så skulle de här små träffarna när vi är bara 2- 3 stycken inte bli av, och det vore ju synd.

Gjorde räkbakelserna ganska stora. Använde en ganska grov formfranska (Fiberfranska) och fyllningen är en röra av kallrökt lax, Cremé Fraiche (lätt), lite majonäs (fettfri), rivet citronskal och klippt dill. Runt kanten breddes ett tunt lager majonäs innan de doppades i stenbitsrom. Sedan var det bara att dekorera med rikligt med räkor, lime och dill. De var riktigt goda. Gjorde även en pastasallad med oliver, soltorkade tomater, parmesan, ruccola, färsk basilika och pinjenötter. Sedan blev det limemarinerade jordgubbar och glass. En trevlig dag.

Men nu blev jag väldigt sugen på räkor.

den här gången skickar jag inte vidare till någon speciell, det är så många som redan fått den. Så är det någon som också vill göra det här så varsågod, utmaningen är din.

       

  

 

Torsdagen den 19 februari 2009 kl. 20:34

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.