Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Färden går vidare.

Nu är Raul klar med sin beredskapsvecka, så nu ska vi vidare till Baktsjaur. På söndag kommer troligtvis sonen. Det är nämligen dags för "pojkarna" att gå upp till fjälls för att fiska ett par dagar.

Det kommer inte att bli något skrivet här på ett tag eftersom jag kommer att vara utan internet och nästan helt utan telefon i Baktsjaur. 

Har precis skrivit av den sista ledtråden i "Den blomstertid". Kommer inte att bli klar med den än på ett tag. Jag har inte hunnit så många varv på del 4 än. 

Annas kjol går däremot framåt. Ska byta till det 5:e nystan av 7 så det är inte så mycket kvar att sticka. Tycker den blir riktigt fin.

Ni ska alla ha det riktigt bra nu medans jag är borta. Kommer tillbaka och skriver lite så fort jag kommer tillbaka till Internet-landet. 

 

Fredagen den 24 juli 2009 kl. 10:23

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Min nya stickförvaring

Har länge velat ha något att lägga ner stickningen i som kan stå inärheten av soffan. Bl.a har jag tittat på olika korgar men inte hittat något som jag verkligen velat ha. En jättefin kista har jag fått men den är för stor. Men nu har jag hittat precis det jag ville ha. På min promenad i måndags gick jag in på Myrorna här i Skellefteå och där stod den. Tittade som hastigast och tyckte den var fin och gick sedan vidare. Men ju längre jag kom på promenaden desto mer kom jag på att det var den jag ville ha. När jag kom hem så ringde jag Raul på jobbet och bad om hjälp med att få den hem. Kom ihåg att den inte var så stor men hade inte lyft den så jag var osäker på hur det skulle gå att själv bära den. Vi åkte dit och som tur var fanns den kvar. Det visade sig att den inte alls var tung så det hade gått att bära den men det var skönt att slippa. 

Visst är det en fin 50-åring jag fått tag på?

Den är lätt att flytta på med hjälp av handtaget. Storleken är ca 55x35cm och höjden från golvet till locket är 35 cm.

Det är bra att den är uppdelad i två halvor.

En till bra sak är att det finns en mindre avtagbar låda att förvara småsaker i. Jag är så nöjd över mitt fynd som kostade 125kr 

 

 

Onsdagen den 22 juli 2009 kl. 10:29

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Blommigt tyg

Idag regnar det. Tur att jag redan har handlat det som behövs till middagen. Det blir inomhusaktiviteter hela dagen. har man inte lust att gå ut och titta på blommorna får man titta på dem inne istället.

Köpte 2 meter tyg, tråd och öljetter på Ohlssons tyger i lördags. Så nu ska det klippas, sys och hamras.

 

 

 

 

Tisdagen den 21 juli 2009 kl. 09:33

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Semester

Nu är det min tur att ha semester. 4 veckors ledighet känns inte alls dumt. Åkte upp till Raul i fredags, så nu finns jag i Skellefteå ett tag. funderar på vad jag ska laga för kvällsmat idag. Tror att det får bli en paj. Måste bara titta efter om det finns en pajform. Sedan blir det en promenad så att jag kan handla det som behövs. Så mycket annat lär det inte bli gjort idag. Det känns som att det här är en perfekt dag att inte göra någonting alls. Raul jobbar den här veckan så det enda som är bra att hinna med är att se till att det finns mat tills han kommer hem, och det ska jag väl kunna klara av.     

 

Måndagen den 20 juli 2009 kl. 11:50

ALLMÄNT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Den blomstertid. Del 3

Del 3 är nu klar efter lite upprepningar i början. När jag fortfarande höll på med min sjal så var Eva i Stäket klar med sin. Den var så fin så och så ville jag också ha min. Repade alltså upp det jag gjort och försökte få min att likna hennes. Eva förklarade i förra inlägget hur hon gjort och det verkar vara på samma sätt som jag ändrat i beskrivningen. Förutom pärlornas placering, för de fortsätter jag att lägga till mellan mönsterstickningen. Så här blev iallafall del 3 för mig.

Har inte börjat på del 4 än så det är nog bäst att göra det nu. Den kommer inte att bli klar innan vi får ledtråd 5. Men det gör ingenting. Snart är det semester och då finns det lite mer tid för stickning.

  

 

Måndagen den 13 juli 2009 kl. 19:51

DEN BLOMSTERTID | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Den blomstertid. Del 2

Så här ser den ut nu när del 2 är klar.

Ökade en maska i början på varvet innanför kantmaskorna, så att början och slutet på varvet blir lika. De 5 första maskorna på varvet stickade jag från vänster sida i diagrammet. Tycker det blir så fint med pärlorna som glänser så jag har stickat in 29 stycken.

 

Söndagen den 5 juli 2009 kl. 09:56

DEN BLOMSTERTID | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Den blomstertid. Del 1

När första delen var klar var jag inte riktigt nöjd över pärlornas placering. Det såg ut som om det var 3 st på ena halvan och 4 på den andra. Repade upp och flyttade pärlorna i första raden ett steg till höger. Tycker det blev bättre när den mittersta pärlan kom precis under pärlan i den mittersta blomman.

Stickar på stickor 3 så det blir inte så stora hål i spetsmönstret. Men det är så jag vill ha det den här gången. Tror det kommer att bli bra att ha en en lite tätare sjal som omväxling till de jag redan har som är stickade på tjockare stickor. Annars är det bara att sticka om eller göra en till. 

 

 

Söndagen den 5 juli 2009 kl. 09:49

DEN BLOMSTERTID | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mysteriestickning, Den blomstertid

Är man medlem i Sticka så kan man nu vara med och sticka sjalen "Den blomstertid". Det är en mysteriestickning och varje vecka kommer den ny del av beskrivningen som är gjord av Agneta Lööf.

För mig är det en mysteriestickning i dubbel bemärkelse. Det är inte bara bara beskrivning som är hemlig. Har valt att sticka med det härliga garnet jag fick i Garn & Te-byte 3. Det är ett entrådigt ullgarn men jag har ingen aning om vad det är för sort eller hur långt det är. Men vackert är det och jag fick mycket så det kommer mer än väl att räcka till.

 

Söndagen den 5 juli 2009 kl. 00:04

DEN BLOMSTERTID | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Semesterstickning

Årets semesterstickning ska bli en kjol till Anna. Ska jobba ett par veckor till men jag har tjuvstartat lite på stickningen. Ville prova på beskrivningen och se hur garnet skulle se ut.

Det är Anna som har valt garn och det kommer att bli en snygg kjol när den är klar. Enkel att sticka är den också. Stickas från sidan med korta varv.

Garnet är Fabel färg 542  och beskrivningen är en av Garnstudios nya inför hösten.

 

Lördagen den 4 juli 2009 kl. 23:46

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.