Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin


Anna blev visst lite i hatten

 

Träffade söta Anna igår eftemiddag. Det var först tänkt att vi skulle ses idag så jag planerade in stickningen efter det. Men på förmiddagen ändrade vi tid så det blev lite maratonstickning och blockning med hjälp av hårfönen. Jag höll på mad att ta bort nålarna ur den vita Swallowtail sjalen när hon ringde och sa att hon träffat sin vän och att jag nu kunde ta bussen ner till stan. Hann fästa trådarna innan jag åkte iväg. 

Vi gick runt lite på stan sedan bjöd Anna på:

Hon fick sin sjal som tyvärr inte blivit fotad.

Dessutom blev hon lite i hatten när hon fick en Olive (ravelylänk).

Inte de bästa fotografierna men bättre än inga alls.

 

Tycker om modellen, (både den mänskliga och den stickade) så det kommer säkert att bli fler (av den stickade varianten). Det var svårt att veta hur bandet bäst skulle placeras men jag gjorde så gott jag kunde så kan Anna justera den så att den sitter som hon vill ha den. 

  

 

Lördagen den 16 januari 2010 kl. 10:00

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Blockad

Nu så är den blockad och klar. Det blev verkligen skillnad. Se själva.

 

 Beskrivningen till 198 yds of Heaven finns att ladda ner på Ravelry. Bra beskrivning att ha när man vill sticka något där det inte går så mycket garn. Vill man ha den större är det bara att upprepa mönsterrapporten flera gånger. Min sjal är stickad av 2 nystan Debbie Bliss Rialto Dk på stickor 5,5. Spännde ut den riktigt mycket när jag blockade så nu är den ca. 150cm i överkanten och 70cm hög. Antar att den kommer att dra ihop sig lite när jag börjar använda den.

 

 

Fredagen den 15 januari 2010 kl. 09:32

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Årets första sjalar.

Sedan jag stickade Swallowtail så har jag insett fördelen med sjalar som inte är så stora. De är bra som halsvärmare under jackan utan att det blir knöligt och perfekta som axelvärmare inomhus. 

Nu har jag stickat mig 2 st som kommer att användas mycket.

Den första blev en Reading shawl - aka the "stay put" shawl. Gjorde fel vid blockningen så den är inte så böjd i framkanterna som den ska vara. Men den ligger bra över axlarna och den är så pass bred att den går bra att knyta framtill om man vill det. Garnet är det nya Drops Delight från Garnstudio. Stickad med stickor 4,5 mm.

 

 

Den andra sjalen är 198 yds. of Heaven. Fast för mig blev det 199,5 m Rialto. 

Den är inte blockad än, så riktigt klar är den inte. Men nu ska den snart spännas ut. Tänker bara äta lite lunch först. Så här ser den ut oblockad.

  

Garnet är det fina Rialto Dk som jag fått av Camilla i Garn- & Te bytet. Med stickor 5,5 fick jag 5 gram garn kvar. Perfekt.  

 

Onsdagen den 13 januari 2010 kl. 12:50

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen

Det fina garnet jag fick av Camilla i Garn & te-bytet har legat framme och bara väntat på att få bli något annat än ett nystan. Har haft väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ska göra. Funderade ett tag på mössa eller vantar, men det kändes inte helt rätt. Garnet känns så skönt att jag vill göra något som jag kan använda mig av hela året. Men nu har jag äntligen hittat något som jag vill göra. Har redan stickat några varv och jag är så nöjd över att det inte blev något för den kalla årstiden. Rialto garnet är en ny bekantskap och redan en favorit.  Måste ta reda på var jag kan köpa mer. Nej, nu ska det bli ett lavendelbad och sedan mer stickning så att det går att visa det på bild i morgon. Lite nyfikna får ni allt vara.   

 

Lördagen den 9 januari 2010 kl. 17:42

STICKAT | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Midvinternatt i Paris Celestarium Percy Midvinter Rosetta mysteriestickning Dreambird Kid-Silk en SAIK-klänning Ske-set Skellefteå AIK Annali Quiltbiten. Quiltbiten Lilla Rosetta Autumn Leaves Shawl  Malabrigo sock Summer blooms shawl Yll & Tylls tunna lingarn   Mock Cable Wrist Warmers Pulsvärmare med falska flätor Sjalen Midvinter Malabrigo Lace

Kategorier

ALLMÄNT

BESKRIVNING PÅ SYTT

BESKRIVNINGAR PÅ STICKAT

Celestarium

CELESTARIUM

CIRKELKOFTA

DEN BLOMSTERTID

EN KOPP GARN

FESTIVAL,

GARN & CHOKLAD 2

GARN & TE 1

GARN & TE 2

GARN & TE 3

GARN & TE 4

GARN & TE 5

GARN & TE 7

GARN & TE 8

importerade blogginlägg

KALENDERSTICKNING 2008

MYSTERIESTICKNING

PULSKLUBBEN

RECEPT

SOCKOR

SOCKTOBERFEST

STICKAT

Sytokarnas paketkalender

SYTT

TESTSTICKNING

TESTSTICKNING

Unga Reumatikers Maskot

Vant Event

VIRKAT

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Call design

Eva i Stäket

Fasta maskor och lösa funderingar

Hjälpstickan

Malmö stickan

Stickmor

Stickor o spån

Tålamodspåsen

 

 

Zoomin: Nyheter & feedback

 

 

Länkar

SIGNERAT.se

Stickamera.se

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.